22 Mayıs 2007 Salı

Ispanaklı Mantı

Ispanaklı Mantı

Malzemeler
Hamuru
· Un
· 1 yumurta
· Su
İçi
· Ispanak
· Soğan
· Lor peyniri
· Karabiber, kırmızı biber,tuz
Hazırlanışı:
1-Öncelikle un bir kaba konulur içerisine 1 yumurta kırılır biraz tuz atılıp az su ilavesiyle çok sert bir hamur yapılır. Hamuru yoğururken ellerinizin kızarması lazım.
2-Hamurlardan bezeler yapıp nemli bez altında dinlenirken soğanlar çok ince kıyılır ya da fazla sulanmayacak şekilde rondodan geçirilir.
3-Ispanaklar incecik kıyılır soğanlara ilave edilir.
4-Lor peyniri ve baharatlarda ilave edildikten sonra iyice karıştırılarak ıspanaklı iç hazırlanır.
5-Bezeler alınır un yardımıyla 0,5 cm incelikte açılır (ne çok kalın olacak nede çok ince) açılan hamurlar tupperware nin mantıcısı üzerine yayılır.


Ve her oyuğun içine iç malzemesi yerleştirilip. Açılan ikinci hamur üzerine kapatılıp bastırılarak mantıların aşağıya düşmesi sağlanır.

6-hazırlanan mantılar tuzlu su içerisinde haşlanıp bir borcama alınıp bekletilir.

7-Bu arada bir tavaya sıvı yağ konulur. 4-5 diş sarımsak dövülüp ilave edilerek biraz kavrulur. Daha sonra salça ilave edilip hafifte su ilavesi ile salça açılarak bir sos hazırlanır.
8-Hazırlanan sos tepsideki mantının üzerine dökülüp sıcak servis yapılır.
9-Bu şekilde yenilebileceği gibi üzerine sarımsaklı yoğurtta dökülerekte yenilebilir.

Hiç yorum yok: