12 Aralık 2007 Çarşamba

Ispanaklı ve Sade Gözlem

Porselen Demlik Çay Saatleri Etkinliği 6Bugün sevgili blog arkadaşımın davetini yerine getirmek istedim. Sevgili arkadaşım http://guldencehobi.blogcu.com/ beni porselen demlik çay saatine davet etmiş. Bende iki tarifle katılayım istedim. Biri Neriman ablanın da yaptığı aynı hafta benimde yaptığım gözleme ikimizin tarifi de aynı hem kolay hem lezzetli.
Ispanaklı Ve Sade Gözleme
Ispanaklı Gözleme
Malzemeler· 1 kg un
· ½ paket instant maya (yaş mayada olur)
· Tuz
· su
İçi:· ½ kg ıspanak
· 1 soğan
· 1 su bardağı lor peyniri
· Tuz, baharat
Hazırlanışı:1-Un, tuz ve maya ile yumuşak bir hamur yoğrulur.
2-Hazırlanan hamurdan ıspanaklı gözleme için cevizden büyük parçalar koparılıp beze yapılır.
3-Hazırlanan bezeler çok kalın olmayacak şekilde açılıp üzerine iç malzemesi konulup diğer taraf üzerine kapatılır.
4-Teflon tavada alt üst edilerek pişirilip sıcakken üzerine tere yağ sürülüp sıcak servis yapılır.
İÇ: Ispanaklar ince kıyılır, üzerine soğan ve tuz eklenip elle ezilerek birbirine yedirilir. İçerisine lor peyniri konulur arzu edilen baharatlarla tatlandırılır. (lor peyniri konulmadan da olur)
Sade Gözleme
Malzemeler
· 1 kg un
· ½ paket instant maya (yaş mayada olur)
· Tuz
· Su
· Sıvı+margarin yağ karışımı
Hazırlanışı:1-Un, tuz ve maya ile yumuşak bir hamur yoğrulur.
2-Hazırlanan hamurdan bezeler alınır ve açılabildiği kadar ince açılır.

3-Açılan hamurlar yağlanıp önce üçe sonra tekrar üçe katlanarak kare haline getirilir.


4-Teflon tavada alt üst edilerek pişirilip servis yapılır.

Hiç yorum yok: