14 Haziran 2011 Salı

Kirazlı Tartölet

 Malzemeler
·       2 yumurta
·       1 su bardağı pudra şekeri
·       100 gr margarin
·       1 paket vanilya
·       ½ paket kabartma tozu
·       Aldığı kadar un (13 yemek kaşığı kadar)
Kreması için:
·       3 yemek kaşığı un
·       6 yemek kaşığı şeker
·       ½ litre süt
·       1 paket vanilya,
·       1 poşet krem şantii
·       1 çay bardağı süt
Üzeri için:
·       Kiraz
Hazırlanışı:
1-Öncelikle tartölet  kalıpları  yağlanır.
2-Diğer tarafta un ve yağ konulup birbirine yedirilir.
     3-Daha sonra içerisine yumurta, şeker, 1 paket vanilya ve ½ paket kabartma tozu ilave edilerek tart hamuru yoğrulur.
     4-Hazırlanan hamur merdane ile açılıp tartölet kalıplarına yerleştirilir. Fırında pişirilir.
     5-Bu arada 3 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı şeker ve ½ litre süt ile krema pişirilir.
     6-Krema soğuyunca içerisine 1 çay bardağı süt ile hazırlanan krem şanti ve vanilya konulup hepsi beraber mikserle çırpılır.
     7-Hazırlanan krema krema torbası yardımıyla tartöletlere sıkılıp üzerlerine 1 tane çekirdekleri çıkarılmış kiraz konulup buzdolabında dinlendirilir. Soğuyunca servis yapılır.

Hiç yorum yok: