5 Temmuz 2011 Salı

Tavuk Şiş


Malzemeler
· 1 paket tavuk göğsu
· 1 soğan
· 3-4 kaşık sıvı yağ
· 1 çay bardağı süt
· 1 çay kaşığı köri
· 2 adet domates
· 3- adet sivri biber
· Tuz
Hazırlanışı:
1-Tavuk göğüsleri kuşbaşından biraz büyük doğranır.
2-Diğer tarafta derin bir kabın içerisine soğan rendelenir içerisine köri, sıvı yağ, tuz ve süt ilave edilerek bir sos hazırlanır.
3-Doğranan tavuk göğüsleri bu sos içerisinde bekletilir. Ben sabahtan iftar saatine kadar beklettim.
4-Servise yakın çöp şişlere tavuk,biber ve domates şeklinde dizilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
5-Pişirildikten sonra sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: