11 Nisan 2012 Çarşamba

Kremalı Kadayıf

Malzemeler
· 200 gr kadayıf
· ½ su bardağı kıyılmış ceviz
· 1 yemek kaşığı tere yağ
Kreması:
· 1 su bardağı un
· 1 yemek kaşığı nişasta
· 1-1,5 su bardağı şeker
· 1 kilo süt
· 1-2 parça dövülmüş damla sakızı
Hazırlanışı:
1-Kadayıflar küçük kıyılır ve tere yağ ile kavrularak rengi hafif kahverengi yapılır.
2-Bu arada krema malzemeleri bir tencereye konulup pişirilir. Ocağın altı kapatılırken içerisine dövülmüş damla sakızı konulur.
3-Ocaktan inince krema mikserle 15-10 dakika çırpılır.
4-Bir tepsiye kavrulan kadayıfın yarısı yayılır üzerine ceviz serpilir (istenirse fındıkta kullanılabilir ve bunlar kadayıfla beraber kavrulabilir) kadayıfın üzerine hazırlanan krema yayılıp üzerine tekrar kalan kadayıflar serpilir.
5-En az bir gece dolapta bekletildikten sonra servis yapılır.
kremalı kadayıf

Hiç yorum yok: