4 Ağustos 2012 Cumartesi

Ramazan menüsü 16.gün

16.GÜN MENÜSÜ
1-Soğan çorba
2-Kapama
3-Salata
4-Bisküvili limonlu pasta
Kapama ve Salata
Kapama
Malzemeler
· 3 adet tavuk incik (kişi sayısı kadar)
· 1,5 su bardağı pirinç
· 1 küçük kuru soğan
· 1 yemek kaşığı tereyağ
· 3 su bardağı su (yarısı tavuk suyu yarısı normal su)
Hazırlanışı:
1-Tavuk incikler güzelce haşlanır.
2-Bu arada tereyağ konulup üzerine incecik doğranan soğanlar eklenip bir güzel kavrulur. Daha sonra pirinçler ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
3-Kavrulan pirinçlerin üzerine su konularak fırına dayanıklı bir tepsi içine boşaltılır.
4-Son olarak haşlanmış incikler pilav üzerine yerleştirilerek fırına verilir.
5-Pirinçler pişip suyunu çekinceye kadar fırında pişirilip servis yapılır.
Salata
Malzemeler
· 1 adet orta boy aysberg
· 2 adet domates
· 5-6 sap yeşil soğan
· 1 adet salatalık
· 7-8 sap maydanoz
· 7-8 sap dereotu
· Tuz
· Sıvı yağ
Hazırlanışı:
1-Bütün malzemeler güzelce temizlenip yıkanır.
2-İri iri tüm malzemeler doğrandıktan sonra en altta aysberg olacak şekilde sırayla servis tabağına yerleştirilir.
3-yağ, tuz ve limon suyu katılarak sofraya getirilir.

Hiç yorum yok: