Malzemeler (yarım ölçü)
yarım kilo süt
yarım su bardağı şeker
8 adet incir

Yapılışı
1-İncirler küçük küçük doğranıp yarım saat ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletilir. (bu süre incirlerin tazeliğine göre değişir)
2-İncirler yumuşayınca tencereye süt konur ve yoğurt mayalama sıcaklığına kadar ısıtılır.(serçe parmağımı tencereye sokuyorum yanmıyorsa olmuştur)
3-Sütün içerisine şekerler ilave edilip karıştırılarak sütün sıcaklığında erimesi sağlanır.
4-Son olarak ıslatılmış incirler süte konulup el blenderi ile iyice karıştırılıp ezilir.
5-Ezilen karışım servis kaplarına konarak üzeri yoğurt mayalar gibi kapatılıp 2-3 saat mayalandırılır.
6-Mayalanan incirli karışım dolaba konup soğutulur. Bir gün sonra servis yapılır.
6 yorum:
inciri de uyutmasını da çok seviyorum.eline sağlık canım..
Ellerine sağlık
çok gördüm ama hiç yapmadım tez zamanda bende inciri uyutayım:))
ellerine sağlık
ben de çok severiiimm..:) ellerine sağlık, bir kaseyi ben alayım :))
Ellerine sağlık. cocularımıza paketlenmiş ve sağlıksız ürünlerin yerine kadar, kolay lezzetli ve sağlıklı tatlar yedirebilsek keşke...
Blogunuzu yeni gördüm. Ellerinize sağlık. İncir uyutmasını biz de çok severiz.SEvgiler.
Yorum Gönder