3 Mayıs 2013 Cuma

Lazanya

Son derece basit bir tarif. bu da nereden çıktı derseniz bir akşam iş dönüşü küçük oğlumun canı istedi hemen markete uğrayıp lazanyayı aldım. tarif zaten üzerinde var. Aldığım  lazanyanın üzerinde haşlamadan kullanılabilir diyordu öyle yaptım ama biraz haşlasam çok daha güzel olurdu diye düşünüyorum. Çocuklar beğendi özellikle kıma tüketmeyen çocuklar olduğu için lazanya fikri hoşuma gitti çünkü bolenez sosla yapılıyor başemal sosada bayılırlar o yüzden kolay ve lezzetli denemeuyen varsa (benim gibi ) deneyin derim.
  
                          

malzemeler
1 paket lazanya
kıyma
domates
biber
kuru soğan
Beşamel sos için
süt
un
üzeri için kaşar peyniri
Yapılışı
1-Önce bolenez sos hazırlanır bunun için soğan yağda kavrulur üzerine kıyma ve ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Bu sırada içerisine doğranmış yeşil biberlerde ilave edilerek pişirilir. Son olarak olgun domates veya daha önceden hazırladığınız domates sos varsa o da ilave edilip bolenez sos tamamlanır. Son olarak arzuya göre tuz ve baharatlarla tatlandırılır.

2-Diğer tarafta yine üzerindeki tarife göre beşamal sos hazırlanır.

3-Bir tepsiye biraz beşamel sos yayılır üzerine lazanya yaprakları dizilir onun üzerine bolenez sos (kıyma) yayılıp üzerine beşamel sos kaplanır ve onun üzerine de kaşar peynir rendesi serpilir.

4-Tekrar lazanya yaprakları konulup bu işleme 3-4 sıra olacak şekilde devam edilir. En son aşamada üzerine bol kaşar peyniri serpilip fırında pişirilerek sıcak servis yapılır.

3 yorum:

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

bir kere hazır paket lazanya ile yapılmış olanı yedim ama onlar da haşlamamıştı..Bence de haşlanmalı önce :)

Ellerine sağlık canım..

Rümeysanın Elleri dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım ...

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

harika olmuş arkadaşım... emeklerine sağlık...

sevgilerimle....