Malzemeler
1 kg un
1 yumurta
tuz
su
Arasına sürmek için teremyağ
İç:
1 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı salça
tuz
Yapılışı
1-Un, tuz, yumurta ve su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur ve hamurdan 12 beze yapılır.
2-Her bir beze 6 lı iki grup yapılır ve her bir beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
3-aralarına oda ısısındaki yağdan sürülüp altı tanesi üst üste konulur en üsteki parçaya sürülmez.
4-Hazırlanan iki adet altılı grup buz dolabında 1-2 saat dinlendirilir. (akşamdan da yapıp koyabilirsiniz)
5-Dinlenen hamur elle üzerine biraz bastırılarak düzeltilip 16 parça kesilir. Her bir parça elle yada merdane ile açılıp arasına hazırlanan mercimekli iç malzemesi konulup rulo yapılır.
6-Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında kızartılıp servis yapılır.
İÇİ:
1-Kuru soğanlar yemeklik şeklinde çok ince doğranır ve sıvı yağ ilave edilerek kavrulur. Üzerine salça ilave edilip biraz daha kavrulduktan sonra haşlanmış mercimek ilave edilip tuz karıştırılıp soğumaya bırakılır.
6 yorum:
Mercimeği çok severim açma olarak beceremem de yufkadan da yapsam olur herhalde. Nefis gözüküyorlar ellerinize sağlık.
Hem güzel hem besleyici bir börek..ellerine sağlık , onca işin arasında hazır yufka ile yapmayıp açma börek yapmana hayranım :)
teşekkür ederim aynurcuğum insan sevince yapıyor
Ellerine sağlık Sibelcim... Bu tarifi deneyeceğim amaaaaa :))Hazır yufka kullanarak :))) Sevgiler...
Ellerine sağlık harika olmuş sevgiler
Sibel hanım merhaba.Ellerinize sağlık..
Yorum Gönder