10 Haziran 2013 Pazartesi

Kabak Sıyırma

Malzemeler
3 tane kabak
1 çay bardağı pirinç
1küçük kuru soğan
1-2 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 kesme şeker
tuz
Yarım demet dereotu
                          
Yapılışı
1-Öncelikle bir tencereye yağ ve yemeklik doğranmış soğan ve 1-2 diş kıyılmış sarımsan konulup 1-2 dakika karıştırılır.
2-Kabaklar yıkanır lekeleri varsa alınır ve kabak soyacağı ile uzunlamasına yukarıdan aşağıya soyula soyula kesilir. (ortadaki çekirdekli kısmını kullanmıyoruz)
3-Kazırlanan kabaklar kavrulan soğana ilave edilip hafif karıştırılır. Üzerine tuz şeker ve pirinç ilave edilip  hafifçe karıştırılıp kabağın suyunda pişiriyoruz. (bazen çok az su isteyebilir yemeğe bakıp duruma göre ilave edebiliriz)
 
4-İnmeye yakın kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırıp ılık veya soğuk tüketiyoruz.
 







1 yorum:

pınar doğan dedi ki...

Elllerine sağlık :)