29 Temmuz 2013 Pazartesi

22. GÜN MENÜSÜ

Bugünkü menüm arkadaşım Banu tarafından hazırlandı. Akşam iftarda kendisindeydik çok güzel bir sofra hazırlamıştı. Bende resimleyip sizlere öneri olarak sunuyorum.





 22. GÜN PAZARTESİ MENÜSÜ
Terbiyeli tavuklu şehriye çorbası
Soslu mantı
Pilav eşliğinde karnıyarık ve tavuk pirzola
Salata
Muzlu güllaç
Karışık baklava tabağı
Arkadaşımın yaptığı güllaç çok hafif ve lezzetliydi ama resim biraz kötü çıktı





Muzlu Güllaç
Malzemeler
1 paket güllaç
2 kg süt
2-3 su bardağı şeker (tatlılık durumuna göre)
4-5 adet muz
ceviz
Yapılışı
1-Süt kaynatılıp içerisine şeker ilave edilerek şekerin erimesi sağlanır.
2-Bir tepsiye güllaç yaprakları konur üzerine yavaş yavaş süt ilave ederek yumuşaması sağlanır. Güllaç yapraklarının yarısı tepsiye bu şekilde yayılır. Araya doğranmış muzlar yerleştirilip diğer güllaç yaprakları yine ıslatılıp üst üste yayılır. Kalan süt tepsi üzerine yayılarak üzeri streç filimle sarılıp dolaba kaldırılır.
3-Servis esnasında üzeri ceviz ve muzla süslenip afiyetle yenir.

Hiç yorum yok: