12 Temmuz 2013 Cuma

4. GÜN MENÜSÜ


Yoğurt Çorbası
Tavuk Izgara
Pilav
Cacık
Künefe





Künefe
Malzemeler
200 gr kadayıf
100-150 gr dil peyniri
100 gr tere yağı (margarinde olabilir)
Şerbeti
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı
1-Kadayıf bir bıçak yardımıyla ince ince kıyılır.
2-Yağ eritilip kıyılmış kadayıfların üzerine dökülerek yağın kadayıflara iyice karışması sağlanır.
3-Yağla iyice karışan kadayıf ikiye bölünür bir yarısı iyice yağlanmış bir tavaya yayılır ve üzerine bastırarak sıkışması sağlanır. (ben krep tavası kullandım) Arasına peyniri konulur. Son olarak kadayıfın diğer yarısıyla peynirin üzeri kapatılıp yine elle iyice bastırılarak ocak üzerinde kısık ateşte pişirilir.

4-Bu arada önceden şerbeti kaynatıp hazırlamakta fayda var ben şerbet ılıkken pişen  kadayıfın üzerine döküp 5 dk kadar şerbetini çektirip hemen ılık servis yapıyorum.
da sıcak

2 yorum:

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım bu menü tam bizlik olmuş sevgilerimle

sibelinmutfagi dedi ki...

teşekkürler sema arkadaşım