17 Temmuz 2013 Çarşamba

9. GÜN MENÜSÜ



Ezo gelin çorba
Et sote
Zeytinyağlı patlıcan
Zeytin yağlı biber dolması
Salata
Peynirli su böreği
Ayva kompostosu
Muhallebili kadayıf

İftar sofrasına misafirlerim olduğu için biraz daha fazla çeşit var.
 

Peynirli su böreği
Malzemeler (1 tepsi için)
5 yumurta
1  yumurtanın kabuğunun yarısı ile su
1  yumurtanın kabuğunun yarısı ile sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
arasına sürmek için tere yağ ve sıvı yağ karışımı (1,5 su bardağı kadar)
iç malzemesi
1 kalıp beyaz peynir ve maydanoz


Yapılışı
1-Malzemeler karıştırılıp yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur.
2-Hamurdan 12-13 adet beze yapılır ve 1- saat kadar üzeri nemli bez örtülerek dinlendirilir.
3-Her bir beze un yardımı ile ince açılır ve hepsi bitene kadar bir örtü üzerinde bekletilir.
4-Açma işlemi bitince her bir yufka bol tuzlu ve yağlı suda haşlanıp tek tek tepsiye yayılır.



5-Her bir yufkanın arasına 1-2 yemek kaşığı kadar yağ sürülüp hamurların yarısına kadar tepsiye dizilir.
6-Hamurların yarısı tamamlanınca üzerine iç malzemesi yayılır. (ben yarısına oğlum sevmediği için maydanoz koymadım)


7-Kalan hamurlarda tek tek haşlanıp iç malzemenin üzerine yayılır ve en üstünede yağ sürülüp fırında 40-45 dakika pişirilip servis yapılır.  

 

Hiç yorum yok: