6 Ağustos 2013 Salı

29. GÜN MENÜSÜ

 Kıymalı bulgur çorbası
Tavuklu Kapama
Zeytinyağlı yeşil fasulye
sarımsaklı salata (eşim tarafından yapıldı)Şipşak tatlı



Kapama
Malzemeler

3 adet tavuk Pirzola (kişi sayısı kadar)
1,5 su bardağı pirinç
1 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı su (yarısı tavuk suyu yarısı normal su)
 


Hazırlanışı:

1-Tavuk pirzolalar güzelce haşlanır.

2-Bu arada tereyağ konulup üzerine incecik doğranan soğanlar eklenip bir güzel kavrulur. Daha sonra pirinçler ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.

3-Kavrulan pirinçlerin üzerine su konularak fırına dayanıklı bir tepsi içine boşaltılır.

4-Son olarak haşlanmış pirzolalar pilav üzerine yerleştirilerek fırına verilir.

5-Pirinçler pişip suyunu çekinceye kadar fırında pişirilip servis yapılır.
 

 

 
 
 

1 yorum:

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Eline sağlık rkadaşım hepsi birbirinden leziz olmuş sevgilerimle.