2 Ekim 2013 Çarşamba

Tavuklu fajita

Bu akşam çocuklara fajita (sözlükte: soğan ve biber yatağında pişen dana ya da tavuk etinin tortilla ekmeği, sourcream, salsa sos ve guacamole ile servis edilen muhteşem meksika yemeğidir) yapmaya karar verdim. Aslında bana göre güzel bir tavuklu dürüm. Çocuklarımın damak zevkine uygun olacağını düşündüğüm için işten gelir gelmez onlara bir tabak hazırladım üzerine de hazır dondurmalı bir pasta güzel bir ziyafet oldu. Seven arkadaşlar buyurun sizlerde yemeğe.

Malzemeler
Tavuk göğsü (kişi başı 1 tane)
Kişi başı küçük 1 kuru soğan
Baharatlar (kekik, kimyon, köri)
yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet etli kırmızı (kapya) biber
tuz
Tortilla ekmeği (lavaş)
maydanoz
marul
domates
ketçap, mayonez vb.

Yapılışı
 1-Tavuk göğüsleri ince ince jülyen doğranır. Tavuklar derin dondurucuda bekletilirse kesilmesi çok kolay olur.
2-Kuru soğanlar yarım halka şeklinde ince ince doğranır ve etle birlikte yağ eklenmiş vok tavaya (derin tava) konularak kavurmaya başlanır.
3-Aynı anda biberlerde ince ve jülyen doğranarak soğanlı tavuğa eklenir.
4-Hepsi beraber önce suyunu salıp sonra çekinceye kadar kavrulur.
5-Kavrulan tavuklar tortilla ekmeklerine paylaştırılıp üzerine maydanoz konur (bu aşamada mayonez ilave edilip marul vb. konulabilir) dürüm yapılarak ortadan ikiye verev şeklinde kesilip hazırlanan tabağa konulup yanında soslarla ve yeşillikle servis yapılır.

Hiç yorum yok: