MALZEMELER
Palamut (Kişi sayısına göre)
Kuru soğan
domates
Sivri biber
Limon
tuz
biberiye
YAPILIŞI
1-Palamutlar balıkçıdan alınır dilimletilir veya fileto yapılır. (ben fileto yaptırdım)
2-Soğanlar yarım halka halinde ince ince doğranır ve tepsinin altına yayılır. Üzerine palamutlar dizilir.
3-Palamutların üzerine de Doğranmış kuru soğan, domates ve biber karıştırılarak palamutların üzerine yayılır.
4-Limon dilimleri , biberiye yaprakları ve üzerine serpilmiş tane karabiberlerle birlikte (tuz da isteğe göre yine üzerine ilave edilir) fırına verilir.
5-Fırında kendi yağı ve domates suyu ile pişince sıcak sıcak servis yapılır.
2 yorum:
Ellerine sağlık Sibelcim çok güzel görünüyor.
Ellerinize sağlık..Afiyetler olsun..
Yorum Gönder