10 Temmuz 2014 Perşembe

Ramazan 14 gün menü

Ramazan 14 gün menü
Süzme mercimek çorbası
Çılbır
Tavuklu kuskus pilavı
Semiz otu salatası
Çikolatalı/çilekli parfe





Çılbır
Malzemeler
Kişi sayısı kadar yumurta

Kaynamış su
Tuz
Sirke
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Kırmızı biber sıvı yağ

Hazırlanışı
1-Bir tencereye su konur ve kaynatılır. kaynayınca içerisine 3-4 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz konur ve kaynaması beklenir.
2-Kaynayan suyun içerisine başka bir kaba tek kırılan yumurta hafifçe bırakılır. Tüm yumurtalar bu şekilde tek tek kaynayan suyun içerisine bırakılır.
3-Yunurtaların beyazı pişip sarısının etrafı kapanınca bir kevgir (delikli kepçe) yardımıyla tabaklara alınır.
4-Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
5-Son olarak üzerlerine kırmızı biberli yağ dökülüp servis yapılır.
 
 
 





 
 

Hiç yorum yok: